Hulptroepen

8.00 uur. De hulptroepen arriveren. Jan (Petersen) en werknemer Mark komen breken en bouwen en rijden hun bus met kar vol spullen de deel op. Later die ochtend komen Jan (Vrieling) en zoon Marck de laatste maten opnemen voor de tekeningen en constructieberekeningen, en worden we ook nog verrast door de komst van Robin, de vriend van Loes, die ons komt helpen.

Wanneer Jos (namens de verkopende erven) dan ook nog arriveert om een kadasterpaaltje te herpositioneren en alle meetpunten met mij vast te leggen aan de hand van bestaande vaste ijkpunten in het land, hebben we weer een heel gezelschap bij elkaar.

Hoe goed komt het uit als dan perfect getimed een autootje naast het huis stopt met twee mannen van de muziekverenigingen. Zij verkopen emmertjes snert. Lekkere stevige groene soep van Groenlo. Kan het nog mooier…

Maar dan komen we erachter dat we niets hebben om de soep in op te warmen, dus gelijk maar eens polsen hoe het staat met de ‘noaberschap’. Carole maakt kennis met de dichtstbijzijnde buren en probeert een flesje wijn te ruilen voor een pannetje.

Dat blijkt een succes, althans ze is voorlopig een uur onder de pannen. Een heel enthousiaste buuf wil het naadje van de kous weten, maar blijkt alles al gehoord te hebben van de verkopende partij.

Even later zitten we dan allemaal gezellig aan de soep met broodjes.


Snel blijkt die dag dat wat ik zag als een hele goede stap, slechts een kleine aanzet was geweest. Jan en Mark maken al snel korte metten met het weinige dat nog kamers te noemen is op de bovenverdieping. Echter, terwijl Robin en Michiel alle dakbeschot en steenpuin opruimen, groeit er een verantwoord nieuw raamwerk dat de basis gaat vormen voor een beter geisoleerde en actueler woon- en werkcomfort. Zij zijn tovenaars die jongens van Petersen! Jan heeft ‘kwartier gemaakt’, zoals hij het zelf noemt. Vanuit zijn pop-up-werkplaats op onze verdieping vliegen gordingen en raggels heen en weer op de schouders van de mannen. ‘Volgende week stuccen’, hoor ik iemand zeggen.

(wow!)

Carole tovert intussen prachtige paneeldeuren onder strak plaatwerk vandaan en na het verwijderen van een robuste schrootjeswand komt er een huiselijk behangetje tevoorschijn in de woonkamer. ‘Volgende week stoomapparaat mee’, klinkt het.

(nog meer wow!)

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.