Open dag

Vrijdag begint fantastisch. Alweer een lekker zonnetje. Carole en Michiel nemen ff de tijd voor een stukje beeldvorming. We gooien wat extra deuren en luiken van de deel open en laten flink wat licht binnen op de plek waar de b&b kamers gaan komen.

Met krijt zetten we de plattegrond uit en zetten wat tuinstoelen in de ruimte. Op deze manier gaat het allemaal nog meer leven.

De plannen krijgen steeds meer vorm en we staan te popelen om aan het werk te kunnen. De constructietekeningen zijn klaar en ingediend. Nu is het wachten tot de specialisten tijd hebben om te helpen met de praktische start.

In afwachting daarvan zijn we met wen mooie buitenklus bezig. De ponyweide neemt op zaterdag steeds meer vorm aan. De zon blijft uitbundig schijnen dus het is heerlijk werken met zijn viertjes.

Tja, we zijn dit weekend met vijf, want we vergeten diesel niet natuurlijk. Maar een lekkere werkhulp is het niet. Nee, hij is meer van de werkverschaffing!

Hij wacht na het eten het moment af dat er even niemand in de buurt is van het zakje met plastic afval. Met daarin allerlei interessante ritselspulletjes met heerlijk ruikende restjes.

Op de gekste momenten zien we diesel ineens ergens heel stilletjes in het gras liggen met een kuipje kruidenboter, zo schoongelikt dat ie hagelwit en als nieuw tussen de voorpoten van diesel in het gras ligt.

Diesel kijkt je dan aan met een blik van: ‘die lag hier al de hele tijd hoor’. Maar intussen verraad een spoor van afval de route die hij heeft afgelegd van de picknicktafel in de boomgaard tot een schaduwplekje bij het nieuwe hek voor ons huis, waar die zwarte lobbes is neergestreken.

En opruimen ho maar. Het is een echte puber.

Of het ene moment maak je een leuke actiefoto van het hek in wording en je draait je om en die hond komt je voorbij rennen met een doosje schroeven in zijn bek.

Speciaal bestelde torkxschroeven die niet roesten. Ga die maar weer eens bij elkaar zoeken in het hoge gras dat na de laatste maaibeurt al weer zo hoog staat dat het kruimelpad van schroeven niet eenvoudig te traceren is.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.