Vuurwerk

Buurman Robert is ons komen helpen met de shovel om de laatste losgetrilde stukken beton weg te halen uit de deel. Hoe ontzettend blij kun je daarmee zijn zeg. Dat scheelt ons zoveel kruiwerk. 
Het is de bedoeling dat hij binnenkort al het beton komt ophalen en afvoeren. Voor die tijd moeten de planken van Tulp-Bijl ook van de betonplaat af. Aangezien daar nog een flinke stapel ligt te wachten om uitgezocht en ontspijkerd te worden, waren we heel erg blij toen Rianne Carole daar een dagje mee kwam helpen.

Intussen heeft Michiel zijn metsel-skills ontwikkeld. Een deuropening moest dicht en aangezien we hier nog voldoende metselstenen hebben liggen, was alleen nog metselmortel nodig. De kunst had ik ruim 30 jaar geleden goed afgekeken toen Gerda en Bert, van de Dragonder met hun nieuwe manegehal bezig waren.

Het enige dat nog uit de deel moest worden gehaald waren de stalen profielen waaraan de drinkbakjes van de koeien bevestigd zitten. Helaas zitten de moeren zo vastgeroest dat alleen de slijpschijf hier een oplossing biedt. Dat levert wel lekker vuurwerk op voor de foto’s!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.