Glasvezel

Yeah, de glasvezel is weer een stapje verder. Nu hangt er ook binnen een kastje…

Het is vrijdag en er staat weer een tjokvolle auto met volgeladen aanhanger op de deel in Groenlo. Ik neem een wand in het trappenhuis onderhanden waar het stucwerk hier en daar van aan het loslaten is. Als de hele muur kaal is zet ik ‘m gelijk maar in de primer, net als de andere muren op de verdieping die nog gestuukt moeten worden. Zaterdag komt Mark namelijk weer en hij neemt ook Jan en zijn zoon Arjan mee. Dan kunnen we lekker opschieten.

De muur in het trapgat moet afgewerkt worden. Daarvoor moet wel eerst het dakbeschot erboven vernieuwd worden. Ik sloop de huidige boel vakkundig en een zompige basis van een redelijk belangrijk constructiedeel wordt zichtbaar. Daar moet ik maar even een fotootje van maken voor aannemer Jan (De Bob de Bouwer in dit verhaal).

De boosdoener lijkt een lekkend gammel dakraam. Ik zoek op Marktplaats dus een mooi Veluxraam en kom uit in Veenendaal (!) Die kan Carole dus mooi morgenvroeg op pikken voordat ze met Lotte en Robin naar Groenlo rijdt.

Tussen de middag ga ik mijn trotse bezit, gekocht in Utrecht, De Salamander potkachel, op advies van de schoorsteenveger, naar de werkplaats van De Heidesmid. Dit mooie antieke kacheltje, waar ik echt heel trots op was, blijkt nagenoeg rijp voor de sloop.

Als ik heb wil laten fixen ben ik minimaal 200 euro kwijt (oef…) Dure ’tijdelijke’ oplossing voor de open haard die ik op termijn wil. Een alternatief is een doe-het-zelf- pakket. Met vuurvaste cement (lekker kleien aan de binnenwand van de kachel) en een auto vol pijp- en bochtstukken vertrek ik weer richting Groenlo terug, maar via Lichtenvoorde, waar ik ontdek waar de lokale Praxis zit. Mijn ooit uitgeleende vlakschuurmachine is klaarbijkelijk door iemand toege-eigend en dus ben ik toe aan een nieuw exemplaar. Kan er ook nog wel bij.

Veel te laat naar mijn zin ga ik na terugkomst weer aan de klus en maak de laatste spullen op die Jan twee weken geleden mee bracht. Resultaat: Een bijna geisoleerde set slaapkamers en een kapotmoe lijf. Gelukkig heb ik hier een ruime badkamer met vloerverwarming en een heerlijk ligbad!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.