Vakantie

…En waarom is het al zo lang stil op deze blog? Wij waren eventjes er tussenuit! Jawel, naar ons oude strandhuis. En hoewel het geen zomertemperaturen waren, was het toch heerlijk.

Zoals veel dingen voor ons dit jaar nieuw zijn, was het ook even uitproberen hoe het zou gaan met Diesel aan het strand en op de camping. Volgens mij heeft hij zich heerlijk vermaakt met rennen en andere honden aan het strand, maar helaas moest dat nog wel aan de uitrol-lijn, omdat hij nog niet echt heeft geleerd om terug te komen op het moment dat hij -voor hemzelf- belangrijker zaken te doen heeft.

En dat ‘voor hemzelf’ schijnt iets te zijn dat in Labradors zit ingebakken, maar ook juist nu nog heel erg hardnekkig aanwezig is omdat ie nog niet eens een half jaar is. We hebben wel gemerkt dat ie al aardig de baard in de keel heeft, want hij jankt en blaft als een echte wolf, als er andere honden in zijn buurt komen.

Ook heeft Diesel een nieuwe hobby ontdekt: kantklossen, macrameeen of hoe je het wil noemen. Hij was ien ieder geval flink aan het ‘netwerken’ met de uitrol-lijn tussen de scheerlijnen van de tent door. Dat was minder handig.

Des-te-blijer was ie toch weer bij thuiskomst, om nog even lekker door het hoge gras te rauwzen, want vandaag, 5 mei, is het weiland gemaaid. We kijken weer tegen een mooi kortgemaaid veld aan en hopelijk komen daar ook weer diverse speeltjes van de hond onder tevoorschijn.

Het is tevens tijd om de draad van het klussen weer op te pakken. Kort voor ons vertrek naar Zeeland zijn er voldoende planken ontspijkerd om een goede paardenweide van te maken, voor als de ponies van Lotte naar Groenlo komen. En ook de keuken is weer flink onder handen genomen. De wanden zijn nu volledig glad gemaakt en na enkele keren vullen en schuren bijna klaar voor de afwerking.

Lekker, vakantie, even het hoofd op orde. Niets kunnen en dus ook niets hoeven, maar het is ook weer fijn om thuis te zijn in ons paradijsje, zoals collega-vertrekker Peter B. het noemt. Peter en ik kennen elkaar uit het vak, en van de paarden en van onze dromen over boerderijtjes met grond in het buitengebied. Die dromen die wij onafhankelijk van elkaar in dezelfde fase hebben verwezenlijkt, zonder het van elkaar te weten. Leuk om ervaringen te delen! Zelfs nu weer, toevallig beiden met een keukenrenovatie bezig…

Dus… we zijn weer terug, en doorrrrrrr!…

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.