Reflexie

Het is goed soms om even op de rem te trappen. Het zet je stil bij wat je doet en het geeft tijd om te overdenken wat je deed. In de vaart van het deurdenderen neem je soms te weinig ruimte voor reflexie. De afgelopen weken hebben we op advies van Dinant de plannen qua uitvoering even laten liggen. Dat leek alsof er niets gebeurde. Maar onze goede raadgever en achterbuurman ontkende dat ten stelligste; “Er is juist heel erg veel gebeurd.”

We hebben de plattegrond van de B&B naar aanleiding van de gedwongen pauze in de bouw nog eens vanuit ander perspectief bekeken en heroverwogen. Vanuit economisch opzicht hebben we een visie ontwikkeld die ons niet alleen geld bespaart in de uitvoering, maar die zeer waarschijnlijk ook door onze doelgroep beter zal worden gewaardeerd. Door een wijziging in de plattegrond zijn de kamers met slaapvide vervangen door vier BG-kamers met alles gelijkvloers en één appartement op de verdieping.

Gasten die ‘s-nachts gebruik willen maken van tiolet, hoeven daardoor geen hoge trap af en op. Bovendien is in de bouw het aantal trappen terug gebracht van vier naar één. En met een doorlopende verdiepingsvloer is meer stijfheid verkregen in het gebouw, waardoor de constructie vereenvoudigd kan worden.

Wij zijn op basis van dit plan alle onderdelen ‘eigen’ aan het maken. Dat wil zeggen dat we van alle onderdelen zelf willen weten hoe het gemaakt gaat worden. Dat geeft ons meer gevoel bij de bouw en we hebben een beter beeld bij wat het uiteindelijk gaat kosten. Daardoor zijn we op een betere manier voorbereid en kunnen zelf tijdens de bouw knopen doorhakken als dat nodig is.

Het betekent wel dat we wat meer tijd nemen voor offerteaanvragen en advisering. Maar daardoor leren we ook meer over de verschillende elementen van de bouw.

In deze tijd van bezinning en onderzoek krijgen we de hulp aangeboden van een oude vriend uit Zoetermeer. Marco heeft ons in het huis aan de MIddellaan in Veenendaal ook geholpen met verschillende klussen en ik weet me te herinneren dat hij handig is met de freesmachine.

Ik had dus bedacht dat hij me mooi kan helpen met de uitdaging om onze verdieping in het woonhuis nu eens eindelijk van drempels te voorzien. Een klusje dat is blijven liggen nadat onze aannemer begin 2018 zijn spullen inpakte om eerst verder thuis aan de gang te gaan vanwege de bruiloft van zijn dochter die vanuit het ouderlijk huis wilde trouwen.

De opgestepelde kluslijst hier kon ie helaas niet meer afwerken en daarmee bleef de overloop op de verdieping drempelloos. Nu, na bijna 9 maanden heb ik onine vier eikenhouten drempels besteld en deze zijn door Marco perfect op maat gezaagd en gefreesd.

Marco maakte voor ons de overloop met drie slaapkamers en een kluszolder tot één geheel. Het resultaat is verbluffend. We hebben plotseling een verdieping in plaats van een verzameling met losse ruimtes.

Alleen nog even afkitten en dan is het helemaal af!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.