Half werk

Ja, daar houden wij dus niet van he, ‘half werk’. Daarom hebben wij een maand met bijzondere werkdagen gehad. De laatste dagen hebben we tot echt in de kleine uurtjes (02.00) doorgewerkt om het achterhuis klaar te krijgen voor ons ‘proefslaapweekend’.


Zo heeft Michiel enkele dagen over de grond gekropen om alle plintjes te monteren. En terwijl hij daarmee bezig was, klonk er op een stormachtige avond een donderend geraas, gevolgd door een korte stilte en een angstaanjagend gegil. In de kamer naast Michiel was Carole een deur aan het schilderen en twee meter naast haar werd een raam zo hard naar binnengeblazen dat het kapot viel.

Gelukkig was er behalve het raam geen schade, maar de schrik zat er wel even in.
Dat kon er ook nog wel bij. Voorzichtig werd de strip van het dubbel glas uit de sponning gesneden en al het glas opgeruimd. Erg jammer vanwege het proefslaapweekend want dat raam zoud niet meer op tijd hersteld kunnen worden. In dit geval werd het voorlopig ‘half’ hersteld, door er een stuk OSB in te schroeven, maar in het kader van ‘scherven brengen geluk’, hebben we dit maar opgevat als een goed voorteken met schade die gelukkig te overzien is.

Kedeng!

Licht werk

Dat we nog hard aan de bak moesten was onze vrienden ook niet ontgaan. Het was fantastisch dat Marco en Annet uit Pijnacker ons kwamen helpen met de Ikea-keuken. En dat Geert het aanrechtblad en het afhangen van de branddeur voor zijn rekening nam. En zonder Petra en Vincent was alle rommel, die voortvloeide uit al dat harde werken, ook nooit op tijd opgeruimd geweest. Zelfs de ochtend voor het proefslapen stonden zij nog toiletten te poetsen en vloeren te zuigen. Vele handen maken licht werk!


Goed begin

Voor de rest bleek januari een goed begin, en dat is ook ‘half werk’ 😉
We hebben een supergezellig proefslaapweekend gehad met voor ons bekende gasten die geen blad voor de mond namen als het gaat om opbouwende kritiek. Daar kunnen we wat mee!
Een heel positief weekend dus in meerder opzicht. Want er bleek zich meteen een ‘beamteam’ te vormen ter voorbereiding op de installatie van onze media-voorziening, waar straks onze gasten draadloos mee kunnen verbinden om zo al hun favoriete films te streamen of presentaties te geven.


Animo

En met al 20 weekenden helemaal volgeboekt (naast de losse kamerreserveringen), kunnen we zeggen dat we weten waar we het allemaal voor doen. Dat zijn bij elkaar al zo’n 500 persoonlijke overnachtingen die gereserveerd staan. Je snapt wel dat we een klein beetje trots, maar vooral heel dankbaar zijn!
Een goed begin is het halve werk!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.