Mutsen

Vorige week hebben een enorm veel hulp gehad van Vincent, Emiel en Angeline, Wim en Rianne. Laatstgenoemde was hier nog niet eerder, een collegaatje uit Veenendaal van ‘De Ceder’. De school waar Carole afscheid heeft genomen. Carole woont en werkt nu inmiddels een volle week volledig in Groenlo. Michiel is doordeweeks in Veenendaal en profiteert nog even van de korte reistijd van woon-werkverkeer vanuit ‘Het Veen’. Zo lang het huis nog beschikbaarheid is. Want… goed nieuws!

Er is afgelopen week een concept koopakte van het oude huis aan de Middellaan getekend!

Enfin, afgelopen zaterdag is het mutsenteam, zoals we ze maar even noemen (zie fotopagina) onder leiding van Carole aan de slag geweest met een nare klus in barre weersomstandigheden. Chapeau!

Jan was er ook weer. Met Michiel heeft hij de stijger opgezet en in de sneeuw wat enkele ruitjes vervangen door thermopane. Verder heeft Jan hard gewerkt aan de CV installatie en is er verder gewerkt aan de vloerplaten boven de slaapkamertjes. Afgelopen vrijdag was het asbestcircus op bezoek om de dakplaten van de schuren te halen. Om 14.00 was de na-inspectie en alles was in orde gelukkig. Maandag volgt deel twee: de bodemsanering.

Terwijl Michiel op vrijdagavond in de kamer van Loes bezig is, laminaat te leggen, valt het hem op dat het zo ontzettend hard regent. Het lijkt zowat alsof het zelfs binnen regent. Sterker nog, dat doet het ook. Want als voor een derde strook laminaat de deur van het ketelhuis even open moet, spuit het hete water hem tegemoet, de kamer in. Snel maar ff met Jan bellen de man van ’kan-niet-bestaat-niet’ stelt een duidelijke diagnose nu daarmee bel ik een plaatselijke installateur. Een uurtje later zijn expansievat en overdrukregelaar vervangen en doet de ketel het weer als een zonnetje. 

Vandaag kwam de familie Verkerk klussen. Dat wil zeggen: Herman en Marlies kwamen schilderen, Benji kwam met Diesel spelen en Loes en Robin vermaakten de kids, Finn en Tess in de binnenspeeltuin. Heerlijk. Veel gedaan. Ook lekker kunnen opschieten met het leggen van de kamervloertjes.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.