Stil in mij

In mij, of in mei…? Nou, hier is het niet bepaald stil geweest in mei. Hemelvaart en Pinksteren was het gezellig druk zowel op de camping als de kamers op de deel. Maar deze maand moet ik wel weer even terugdenken aan een paar jaar geleden toen ik in juni refereerde aan een liedje van Van Dik Hout.

Allereerst vanwege de anekdote over de ‘dunne planken van dik hout’. We hebben eindelijk de open ruimte tussen de verdiepingsvloer en het benedenplafond, op het stukje vide in de ontbijtkamer afgedicht. Tot nu zag je daar nog steeds de gas- en waterleidingen lopen. We hadden al langer het plan om hier een van de oude eiken schaaldelen tegenaan te werken, maar ‘hoe’ was de vraag.
Uiteindelijk met timmerkoning Frank Diekman. Er is niemand anders met zoveel ervaring met zwaar oud eiken hout en hoe je dit met enige precisie op hoogte kunt brengen en daar netjes op maat kunt afwerken. Chapeau Frank, en bedankt voor de hulp. Het zit er netjes tegenaan!

Ja, en kort daarna gaf onze gazonmaaier (nee, geen STILL, maar STI-GA!) de geest, en pruttelde zacht, hangend aan de laatste ‘stroom’-halm: ‘het is stil in mij’. Er kwam ook geen beweging meer in.
Een flinke strop, want ik had juist besloten dat we het NOG maar een jaartje moesten zien te redden met dit apparaatje dat eigenlijk net aan de lichte kant was voor het werk hier.
Er stond direct een flinke investering te wachten, want nog een keer iets ondermaats kopen zou zonde van het geld zijn. Gelukkig kregen wij tijdelijk een machine te leen van buren die twee weken met vakantie gingen en dus niet zouden maaien. Dat gaf ons tijd om goed op een rijtje te zetten om ons te verdiepen in wat ons het beste past qua praktische oplossing, maar ook qua financiele mogelijkheden.

Pinksterweekend

Zo weet je wel weer even dat een verrassing altijd om de hoek ligt. Zowel als tegenvaller als meevaller. Want Jeroen, van Rouwenhorst Tuinmachines uit Barchem, bood ons een mooie handreiking met een prachtige machine. Daar gaan we weer veel gasten ontzettend blij mee maken want hiermee houden we de grasmat in topconditie. Iets dat de laatse weken best een uitdaging was en niet alleen op maaigebied. De regen kwam soms met bakken uit de hemel, maar gelukkig was de kampeerweide op de momenten dat het moest, mooi strak, dicht en droog. En daar zat muziek in! De Papklepels gaven hem van Jetje en trakteerden de overige campinggasten met hemelvaartweekend op een oefensessie voor het blaaskapellenfestival in Groenlo.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.