Dog fence

Inmiddels is Diesel een slungelige, enthousiaste puber geworden die geen genoegen meer neemt met de beperkte ruimte die wij hem kunnen bieden. Hij wil de wijde wereld verkennen en hoe fijn is die onbekende wereld bij de achterbuurman. Helaas vinden daar de hond, de ganzen, de koeien en de kalfjes zijn bezoekjes niet zo fijn. Gefrustreerd maken ze met elkaar veel herrie. Aangezien we de buurman en de dieren graag te vriend willen houden moeten we een dag klussen aan de deel opschuiven om een onzichtbare omheining te maken.

Uiteraard is alles vooraf goed uitgemeten. Dus na uren draden trekken, hier en daar ingraven, daar en hier langs hekken spijkeren, door buizen voeren en door bramenstruiken vlechten, komen we rond 22.30 aan op het ‘moment supreme’. De circel is bijna rond, maar uiteindelijk constateren we dat we door alle hoekjes en het omhoog en omlaag voeren, een kleine 10 meter draad te kort komen, en dat op 300 meter (!).

Enfin, de volgende dag dan maar wat hoeken afgesneden in het bosje langs de oprijlaan. En uiteindelijk de draad rond gemaakt.

Na een korte test brengt het ons waar we zijn willen; Diesel ervaart tot waar hij mag gaan, en we kunnen hem gelukkig weer na een paar weken aangelijnd te houden, los laten op ons erf.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.