Buiten leven

Carole verraste me vrijdag met mooie witte keukenwanden. Zij wilde de schrootjeswanden daar graag behouden en is aan het opknappen gegaan. Ik moet zeggen: Het is een heel ander gezicht.

Afgelopen weekend heb ik met Jan een keuken in Hoogland opgehaald. Niet bij de keukenboer, maar gewoon uit een huis gehaald bij mensen. Ja, gewoon een betere keuken dan die we in Veenendaal hadden. Compleet met alle apparatuur erbij. Die moet nu op de plek van de huidige keuken in Groenlo. Hij staat inmiddels in delen op de deel .

We kijken uit naar de installatie. Al is het alleen maar omdat we dan weer een vaatwasser hebben die het doet (!) Maarja, we zijn afhankelijk van de installateur…

Jan is op de deel bezig geweest met het inmeten van belangrijke punten voor het staal. De hele middag klonken er geheimzinnige piepjes uit spannende meetkastjes die Jan langs latten in de ruimte hield. De rode lijnen van de laser doorkruisten het achterhuis. Als het goed is staat alles er op. En ik ben enigzins ingevoerd in de wereld van het mp (meterpeil). Niet dat dit iets met meters te maken heeft, maar een vast ijkpunt waar alle maten aan refereren.

Dat alles valt natuurlijk in het niet bij de momenten dat de zon er door komt en de fruitbloesem laat gloeien tegen een helderblauwe lucht, of het moment dat ik in het bos sta, terwijl ik een beetje orde in de wildernis probeer te scheppen door een begin te maken van een natuurlijke wal. Deze moet uiteindelijk onze gasten het zicht ontnemen naar de machines van de buurman in de verte die een looonwerkersbedrijf heeft. Ik heb Diesel de hond meegenomen naar buiten. Hij begint behoorlijk te groeien en ook hij geniet met volle teugen van het buitenleven. Hij rent en springt en graaft om me heen tussen de bladeren en trekt vervolgens langs de erfgrens een sprintje door het ondergelopen weiland door de plassen.
Heerlijk. Zo moet het zijn!… Het voorjaar hangt in de lucht op Hoeve De Snippert. We hebben dr zin an!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.